1) در هیچ آیه ای از تورات یا صحف انبیاء نفرموده که زبان آیات این کتاب "عبری" است! این اطلاق و تولید زبانی بنام "عبری" ربطی به آیات تورات و عهدعتیق ندارد و ساخته و پرداخته محافل بی خبر از کلام تورات است.
2) "عبر" مطابق تورات مقدس صحیفه پیدایش، جد ابراهیم است و عبر خود از شالح متولد شده:
ושלח חי שלשים שנה ויולד את עבר (تورات صحیفه پیدایش فصل 11 آیه 14)
و شالح سی سال بزیست، و عبر را آورد
3) "عبری" مطابق آیه ای در صحیفه اول تواریخ نام پسر فردی بنام یعزیا است و ربطی به هیچ زبانی ندارد.
و از بني مَراري پسران يعزيا بَنُو و شُوهَم و زَکُّور و عِبري (صحیفه اول تواریخ فصل 24 آیه 27)
4) واژۀ עבר (عبر) و مشتقات آن در آیات عهدعتیق نشان می دهد که ریشه "عبر" به عملکرد گذر کردن، عبور کردن و معبر دلالت دارد.
جمع بندی
عبر نام یک فرد است و ربطی به زبانی تحت عنوان عبرانی یا عبری ندارد. در هیچ آیه ای از تورات و عهدعتیق، واژۀ عبری به زبان کلام آیات اطلاق نشده است. این اطلاق ها به غلط و توسط محیط های دانشگاهی بوجود آمد و به مرور نقل محافل گردید.
نتیجه
زبان تورات و عهدعتیق، عبری یا عبرانی نیست. لیکن برای پاسخ به سوال شما در مورد تقدم یا تاخر لسان وحی نسبت به خط میخی یا زبان زرتشتی، به آیه ذیل دقت فرمایید:
إِنَّ هَـٰذَا لَفِى ٱلصُّحُفِ ٱلْأُولَىٰ صُحُفِ إِبْرَٰهِيمَ وَمُوسَىٰ ﴿الأعلى: 18 و ١٩﴾
قطعاً در صحيفههاى اولی اين پیام هست، صحيفههاى ابراهيم و موسى
بر اساس آیه فوق مشخص می شود که آنچکه امروز بعنوان صحیفه پیدایش و چهار صحیفه پس از آن پیش روی ما قرار دارد از نظر قرآن به صحف اولی یا "صحف ابراهیم و صحف موسی" موسوم می باشد. به همین سبب مسجل می شود که زبان این صحیفه ها، ریشه ای بسیار قدیمی تر و کهن تر از خط میخی یا تمدن ماد و پارس دارد. چرا که ابراهیم مقدم بر همه آن تمدن ها بوده و لذا لسان وحی نه از زبان زرتشتی برگرفته شده نه به رسم الخط میخی ارتباطی دارد.