قسمت دوم پاسخ:
5) لیله القدر چیست؟ و در چه برجی قرار دارد؟
با استناد به آیات 1 الی 4 فصل پیدایش از صحیفه تورات مقدس مبرهن است که خلقت در تاریکی (ظلمات) رقم خورده است و اولین چیزی که خالق خلق کرده، کلام خود یعنی (نور) می باشد. لیله القدر همان مرحله از خلقت است که در آن سنگ بنای خلقت گذاشته شده است، یعنی زمانی که نور وجود نداشت و الله با کلام خود نور را خلق کرد:
و الله گفت: «روشنایی بشود.» و روشنایی شد. و الله روشنایی را دید که نیکوست و الله روشنایی را از تاریکی جدا ساخت. و الله روشنایی را روز نامید و تاریکی را شب نامید..... (آیات 3 تا 5 باب اول پیدایش، تورات مقدس)
بعبارت دیگر لیله القدر همان لیله المبارکه است که طی آن فرق حق از باطل مشخص شده است و "فرقان" بوجود آمد.
إِنَّا أَنزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُّبَارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنذِرِينَ فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ أَمْرًا مِّنْ عِندِنَا ۚ إِنَّا كُنَّا مُرْسِلِينَ رَحْمَةً مِّن رَّبِّكَ ۚ إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ ﴿الدخان: آیات ٣ الی 6﴾
ما آن را در شبى مبارک نازل كرديم، كه ما هشداردهنده بوديم. در آن هر امری تمییز (فرق) داده شده است. كارى است از جانب ما. ما فرستنده بوديم.
یا به بیان دیگر، لیله القدر یا لیله المبارکه آن مرحله ایست که کلام الله مولود گردید و جاری گشت، قبل از آنکه حتی خلقت آسمان ها و زمین و انسان رخ داده شده باشد. این مهم در کتاب امثال به دقت مکتوب است:
یهوه مرا مبداء طریق خود داشت، قبل از اعمال خویش از ازل. من از ازل برقرار بودم، از ابتدا پیش از بودن جهان. هنگامی که لجه هانبود من مولود شدم، وقتی که چشمه های پر ازآب وجود نداشت. قبل از آنگاه کوهها برپاشود، پیش از تلها مولود گردیدم. چون زمین وصحراها را هنوز نساخته بود، و نه اول غبار ربع مسکون را. وقتی که او آسمان را مستحکم ساخت من آنجا بودم، و هنگامی که دایره را برسطح لجه قرار داد. وقتی که افلاک را بالااستوار کرد، و چشمه های لجه را استوار گردانید. چون به دریا حد قرار داد، تا آبها از فرمان اوتجاوز نکنند، و زمانی که بنیاد زمین را نهاد. آنگاه نزد او معمار بودم، و روزبروز شادی مینمودم، و همیشه به حضور او اهتزاز میکردم (برای همین است که در روز اول برج هفتم مطابق تورات شوفار را می نوازند تا سالگرد نزول قرآن یعنی حکمت باشد!). و اهتزاز من در آبادی زمین وی، و شادی من بابنی آدم میبود. پس الانای پسران مرا بشنوید، وخوشابحال آنانی که طریقهای مرا نگاه دارند. تادیب را بشنوید و حکیم باشید، و آن را ردمنمایید. خوشابحال کسیکه مرا بشنود، و هرروز نزد درهای من دیده بانی کند، و باهوهای دروازه های مرا محافظت نماید. زیرا هرکه مرایابد حیات را تحصیل کند، و رضامندی خداوندرا حاصل نماید. و اما کسیکه مرا خطا کند، بهجان خود ضرر رساند، و هرکه مرا دشمن دارد، موت را دوست دارد. (صحیفه امثال باب 8 آیات 22 الی 36)
این "من" همان کلام مقدس الله، روح قدوس او یا همان قرآن یا همان حکمت است. که این الله بود که بنیاد خلقت را از روی حکمت بنا نهاد و حکمت را یعنی قرآن را مبداء طریق خود کرد و این کلام الله است که بنیان خلقت را ساخته است. فراموش نکنید که قرآن یعنی آنچکه الله انتشار داده است و تورات و انجیل و آنچکه بر محمد نازل شده است نیز قرآن یعنی منتشر شده از سوی الله می باشد.
الرَّحْمَن عَلَّمَ الْقُرْآنَ خَلَقَ الْإِنسَانَ عَلَّمَهُ الْبَيَانَ (سوره الرحمن آیات 1 تا 4)
یهوه به حکمت خود زمین را بنیاد نهاد، و به عقل خویش آسمان را استوار نمود (صحیفه امثال باب 3 آیه 19)
به این ترتیب لیله القدر همان شبی است که قدر و فرق خلقت در آن گذارده می شود که با توجه به تورات مقدس همان یوم تروعا می باشد. به نکتۀ ذیل توجه فرمایید:
6) يوم تروعا چیست و چه ارتباطی با لیله القدر دارد؟
و یهوه موسی را خطاب کرده، گفت: «بنیاسرائیل را خطاب کرده، بگو: در ماه هفتم در روز اول ماه، آرامی سبت برای شما خواهدبود، یعنی یادگاری نواختن کرناها و محفل مقدس. (نواختن کرناها همان تروعا یا תרועא مي باشد).
در صحیفه ایوب این یادگاری و اهتزار را به تشریح بیان می فرماید:
وقتی که زمین را بنیاد نهادم کجا بودی؟ بیان کن اگر فهم داری. کیست که آن را پیمایش نمود؟ اگر میدانی! وکیست که ریسمانکار را بر آن کشید؟ پایه هایش بر چه چیز گذاشته شد؟ و کیست که سنگ زاویهاش را نهاد، هنگامی که ستارگان صبح باهم ترنم نمودند، و جمیع پسران خدا آوازشادمانی دادند؟
پس اهمیت روز اول برج هفتم یا یوم تروعا آن است که روز یادگاری آغاز خلقت زمین و آسمانها توسط الله است و برای همین در تورات مقدس صحیفه لاویان باب 23 امر فرموده است که این روز برای شما روز مقدس باشد و در این روز شوفار یا کرنا را بصدا در آورید تا یادگاری شادمانی بدو خلقت باشد! که در ذیل آمده است:
لیله القدر یا لیله المبارکه نیز همین روز (یا بهتر آن شب است) که روز شادمانی (نه عزاداری!!!!) می باشد.
7) چرا رمضان در برج هفتم قرار دارد؟
مطابق آنچکه در بالا آمد با توجه به انطباق لیله القدر یا همان یوم تروعا در تورات مقدس در روز اول برج هفتم و با توجه به قرار داشتن صیام در همان برج یعنی برج هفتم مشخص می شود که فاصلۀ یوم تروعا (لیله القدر) تا روز صیام در تورات دقیقا برابر 10 روز می باشد که آغاز آن با نواختن شیپور به اطلاع همگان می رسد. فلذا در این نکته که رمضان همین برج هفتم است دیگر شکی باقی نمی ماند. پس رمضان همان برج هفتم از تقویم برجی است که آغاز آن با روز مقدم (یعنی روز طلوع خورشید از شرق مطلق) و مهمان شدن خورشید در برج سنبله آغاز می گردد. همان ماهی که لیال عشر و لیله القدر نیز مطابق تورات و عهدعتیق در آن قرار دارد.
8) ایاما معدودات موجود در قرآن کدام است؟
ایاما معدودات همان عده ایست که در آیۀ 185 سوره بقره به آن اشاره شده است ....وَلِتُكْمِلُوا الْعِدَّةَ ....﴿البقرة: ١٨٥﴾ و بر اساس عبارت ...فَمَن شَهِدَ مِنكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْهُ ... ﴿البقرة: ١٨٥﴾ به کل ماه هفتم یعنی کل ماه رمضان دلالت دارد.
ان شاءالله که این نوشتار به کار دوستان بیاید.
والسلام