در تورات مقدس (که بر موسی نازل شده است) خمر و شراب بر کاهنان حرام می باشد:
و خداوند هارون را خطاب کرده، گفت: «تو و پسرانت با تو چون به خیمه اجتماع داخل شوید شراب و مسکری منوشید مبادا بمیرید. این است فریضه ابدی در نسلهای شما. و تا درمیان مقدس و غیرمقدس و نجس و طاهر تمیزدهید، و تا به بنیاسرائیل همه فرایضی را که خداوند بهدست موسی برای ایشان گفته است، تعلیم دهید.» (تورات صحیفه لاویان فصل 10 آیات 8 الی 12)
در تورات خمر و شراب برای کسانیکه خود را نذر الله می کنند نیز حرام است:
و خداوند موسی را خطاب کرده، گفت: «بنیاسرائیل را خطاب کرده، به ایشان بگو: چون مرد یا زن نذر خاص، یعنی نذر نذیره بکند، و خود را برای خداوند تخصیص نماید، آنگاه از شراب و مسکرات بپرهیزد و سرکه شراب و سرکه مسکرات را ننوشد، و هیچ عصیرانگور ننوشد، و انگور تازه یا خشک نخورد. وتمام ایام تخصیصش از هر چیزی که از تاک انگور ساخته شود، از هسته تا پوست نخورد. (تورات صحیفه اعداد فصل 6 آیات 1 تا 5)
در صحیفه امثال خوردن شراب بر پادشاهان و داوران توصیه نشده است:
پادشاهان را نمی شایدای لموئیل، پادشاهان را نمی شاید که شراب بنوشند، و نه امیران را که مسکرات را بخواهند. مبادا بنوشند و فرایض را فراموش کنند، وداوری جمیع ذلیلان را منحرف سازند. مسکرات را به آنانی که مشرف به هلاکتندبده. و شراب را به تلخ جانان، تا بنوشند و فقر خود را فراموش کنند، ومشقت خویش را دیگر بیاد نیاورند. (صحیفه امثال فصل 31 آیات 4 الی 8)
ولی حرمت قطعی خمر در قرآن مقرر شده که حکم آن اختصاص به گروه خاصی (چون کاهنان یا پادشاهان) ندارد.
این نکته را توجه کنید که احکام قرآن عطف به ما سبق نمی شوند و نمی توان نوح، ابراهیم یا عیسی را با احکام کتب بعدی یعنی قرآن مورد سوال قرار داد. الله در مورد محاجه پیرامون انبیاء قبلی می فرماید:
يَا أَهْلَ الْكِتَابِ لِمَ تُحَاجُّونَ فِي إِبْرَاهِيمَ وَمَا أُنزِلَتِ التَّوْرَاةُ وَالْإِنجِيلُ إِلَّا مِن بَعْدِهِ أَفَلَا تَعْقِلُونَ ﴿آلعمران: ٦٥﴾
اى اهل كتاب! چرا در بارۀ ابراهيم محاجّه مىكنيد در حالى كه تورات و انجيل بعد از او نازل شده اند؟ آيا تعقل نمىكنيد؟