مقدمه
کلیت ترجمه بدون اشکال است و تناقضی هم موجود نیست. چرا که در تورات مقدس احکام و دستوراتی برای بنی اسرائیل مشخص شده که بسیاری از آنها برای پیروان قرآن یا نسی شده (به فراموشی سپرده شده مانند لزوم پاسداشت سبت) یا نسخ گردیده (یعنی تغییر یافته مانند تغییر مجازات زناکار از سنگسار در تورات به شلاق در قرآن). این تغییرات هیچکدام به معنای "تناقض" تورات با انجیل و قرآن نیست بلکه نشانه تفاوت شریعت ها است و قرآن از زبان مسیح به این تغییرات شریعت ها از تورات به انجیل و قرآن شهادت داده است:
وَمُصَدِّقًا لِّمَا بَيْنَ يَدَيَّ مِنَ التَّوْرَاةِ وَ لِأُحِلَّ لَكُم بَعْضَ الَّذِي حُرِّمَ عَلَيْكُمْ وَجِئْتُكُم بِآيَةٍ مِّن رَّبِّكُمْ فَاتَّقُوا اللَّهَ وَأَطِيعُونِ ﴿آلعمران: ٥٠﴾
و تصدیقکننده آنچه پیش روی من است از تورات و تا حلال کنم برای شما بعض آنچه حرام بوده است بر شما و آوردم شما را آیتی از پروردگار شما پس بترسید خدا را و مرا فرمان برید
پس حتی شریعت انجیل نیز در مواردی نسبت به تورات تغییر یافته و در قرآن نیز بدیهی است که این تغییرات وجود دارد. لذا مقوله دستورات ازدواج با زن اسیر در تورات، ابدا تناقض با قرآن محسوب نمی شود.
تحلیل تطبیقی
1) با بررسی دیگر آیات صحف انبیاء بنی اسرائیل متوجه می شویم که منظور از دستورات فصل 21 صحیفه تثنیه ازدواج با زنان اسیری است که به یهوه و دستورات او در تورات ایمان آورده باشند. چرا که تورات صریحا ازدواج با زنان کافر را حرام اعلام نموده است:
چون یهوه، خدایت، تو را به زمینی که برای تصرفش به آنجا میروی درآورد، وامتهای بسیار را که حتیان و جرجاشیان و اموریان و کنعانیان و فرزیان و حویان و یبوسیان، هفت امت بزرگتر و عظیم تر از تو باشند، از پیش تواخراج نماید. 2 و چون یهوه خدایت، ایشان را بهدست تو تسلیم نماید، و تو ایشان را مغلوب سازی، آنگاه ایشان را بالکل هلاک کن، و با ایشان عهد مبند و بر ایشان ترحم منما. 3 و با ایشان مصاهرت منما؛ دختر خود را به پسر ایشان مده، و دختر ایشان را برای پسر خود مگیر. 4 زیراکه اولاد تو را از متابعت من برخواهند گردانید، تاخدایان غیر را عبادت نمایند، و غضب خداوندبرشما افروخته شده، شما را بزودی هلاک خواهد ساخت. 5 بلکه با ایشان چنین عمل نمایید؛ مذبحهای ایشان را منهدم سازید، وتمثالهای ایشان را بشکنید و اشیریم ایشان را قطع نمایید، و بتهای تراشیده ایشان را به آتش بسوزانید. 6 زیرا که تو برای یهوه، خدایت، قوم مقدس هستی. یهوه خدایت تو را برگزیده است تااز جمیع قومهایی که بر روی زمیناند، قوم مخصوص برای خود او باشی (تورات صحیفه تثنیه فصل 7 آیات 1 الی 7)
پس حکم موجود در فصل 21 صحیفه تثنیه فقط شامل ازدواج با ایمان آورندگان می گردد.
2) می بایست به ادامه آیات فصل 21 صحیفه تثنیه نیز دقت فرمایید:
و اگر از وی راضی نباشی او را به خواهش دلش رها کن، لیکن او را به نقره هرگز مفروش و به او سختی مکن چونکه اورا ذلیل کردهای (تورات صحیفه تثنیه فصل 21 آیه 14)
بنابر آیه فوق زن مومنی که بواسطه اسارت و با انجام احکام فوق به ازدواج درآمد پس از آن غیرقابل خرید و فروش است و دقیقا به مانند یک زن باید "آزاد" گردد و دیگر اسیر نیست.
نتیجه
تفاوت احکام تورات و قرآن به معنای تناقض نیست. با تطبیق آیات تورات متوجه می شویم که منظور ازدواج با اسیرانی است که حتما به یهوه و دستورات او گردن تسلیم فرونهند و مسلم گردند. در هنگام طلاق این زنان بسان زنان آزاد باید رها شوند و کسی حق خرید و فروش ایشان را ندارد.