ایام الله در آیه 14 سوره جاثیه دلالت بر روزی دارد که هر قومی جزای کارهایش را می پردازد:
قُلْ لِلَّذِينَ آمَنُوا يَغْفِرُوا لِلَّذِينَ لَا يَرْجُونَ أَيَّامَ اللَّهِ لِيَجْزِيَ قَوْمًا بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ
به كسانى كه ايمان آوردهاند بگو تا از كسانى كه به روزهاى الله اميد ندارند درگذرند، تا الله هر گروهى را به آنچه مرتكب مىشدهاند به مجازات رساند.
بنابر آیه فوق، اشاره به ایام الله در این آیه همان دلالت بر روز قیامت و روز حسابرسی است. خداوند از مومنین خواسته که از کافرانی که به جنگ با مومنین نمی پردازند، درگذشته و نسبت به ایشان غفران و عفو پیشه کنند. چرا که این کفار به ایام الله که همان روزی است که هر قومی بواسطه کارهایش مجازات می شود، ایمان ندارند.
در آیات دیگر نیز در این خصوص می فرماید:
يَوْمَ يَبْعَثُهُمُ اللَّهُ جَمِيعًا فَيُنَبِّئُهُم بِمَا عَمِلُوا أَحْصَاهُ اللَّهُ وَنَسُوهُ وَاللَّهُ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ شَهِيدٌ ﴿المجادلة: ٦﴾
روزى كه الله همه آنان را بر مىانگيزد و به آنچه كردهاند آگاهشان مىگرداند. الله [كارهايشان را] برشمرده است و حال آنكه آنها آن را فراموش كردهاند، و خدا بر هر چيزى گواه است.
نتیجه
در آیه 14 سوره جاثیه منظور از ایام الله اشاره به همان روز حسابرسی است که طی آن همه کفار به حسابرسی در پیشگاه الله فراخوانده می شوند.