و اگر در آنچه بر تو نازل كرده‌ايم ترديد دارى، از آنها كه كتابهای پيش از تو را مى‌خوانند سؤال كن... ﴿سوره يونس: آیۀ ٩٤﴾

به پرسش و پاسخ از قرآن، انجیل و تورات خوش آمدید!

برای شرکت در پرسش و پاسخ ها از طریق گزینۀ عضویت در بالای سایت ثبت نام فرمایید. مطالعۀ قوانین سایت را فراموش ننمایید. با تشکر!

+2 امتیاز
آیا قرآن دستور به زدن زنان در ایه ۳۴ سوره نسا داده است ؟ معنی کلمه ضرب در این ایه چیست ؟

وَاللَّاتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ ۖ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبِيلًا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا
در خانواده و ازدواج بوسیله ی
ویرایش شده بوسیله ی

2 پاسخ

+1 امتیاز
بوسیله ی
چرا باید خداوند از کلمه ای(=ضرب) استفاده کنه که چند معنی داشته باشه تا اینچنین برداشتهای مختلف از اون کلمه بشه؟  چراکه همین برداشتها باعث برداشت اشتباه میشه و عده ای ضرب رو به زدن معنی میکنن !.... چرا خداوند از کلمه ای که واضح  به معنی برداشتن چتر حمایتی مرد باشه استفاده نکرده  تا راه رو بر سو استفاده ببنده ؟!
قُلْ هُوَ لِلَّذِينَ آمَنُوا هُدًى وَشِفَاءٌ ۖ وَالَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ فِي آذَانِهِمْ وَقْرٌ وَهُوَ عَلَيْهِمْ عَمًى ۚ أُولَٰئِكَ يُنَادَوْنَ مِن مَّكَانٍ بَعِيدٍ
۴۱:۴۴
0 امتیاز

سلام بر دوستان ،
طبق بررسی هایی که من کرده ام کلمه
ضرب وقتی برای مابین چیزی استفاده می شود به معنای جداسازی است - برای مثال در آیه 13 سوره حدید الله می فرمایند :

"... فَضُرِبَ بَيْنَهُمْ
بِسُورٍ لَهُ بَابٌ بَاطِنُهُ فِيهِ الرَّحْمَةُ وَظَاهِرُهُ مِنْ قِبَلِهِ الْعَذَابُ..."
"...پس زده می شود (جدا می شود) بین آنها با دیواری که برای آن دری است که باطنش در آن رحمتی و از ظاهرش عذاب ... "

متاسفانه بیشتر مترجمان این آیه را چنین ترجمه کرده اند که بین آنها دیواری زده می شود ولی قرآن می گوید بین آنها با دیواری زده (جدا) می شود و همچنین در آیه 12 سوره انفال، خداوند می فرمایند :

"...وَاضْرِبُوا مِنْهُمْ كُلَّ بَنَانٍ"  -   بزنید (جداکنید)  از ایشان تمامی انگشتان را

و لذا در آیه 34 سوره نسا هم ضرب به معنی این است که آنها را جدا کنیم از خودمان یعنی از خانه بیرون کنیم، اتفاقا بنظر من بهترین کلمه است چرا که معنی جداسازی {موقت} همراه با راندن را می دهد ... چرا که آیه بعدی می گوید اگر از شقاق بین دو ترسیدید یک شخص از خانواده مرد و یک شخص از خانواده زن حاکم بشوند تا اگر آنها خواستند خداوند بین ایشان وفاق کند یعنی در حال حاضر این دو جدا هستند. لذا معنی آیه به این صورت خواهد بود :

"...وَاللَّاتِي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّ ۖ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبِيلًا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيًّا كَبِيرًا *** وَإِنْ خِفْتُمْ شِقَاقَ بَيْنِهِمَا فَابْعَثُوا حَكَمًا مِّنْ أَهْلِهِ وَحَكَمًا مِّنْ أَهْلِهَا إِن يُرِيدَا إِصْلَاحًا يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُمَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ عَلِيمًا خَبِيرًا"

". و زنانی که از نشوز آنان بیمناکید نخست آنان را موعظه کنید و از خوابگاه آنان دوری گزینید و ضربت کنید ایشان را ( جدایشان سازید - از خانه بیرون کنید) ، چنانچه اطاعت کردند دیگر راهی بر آنها مجویید، که همانا خدا بزرگوار و عظیم الشأن است. *** و اگر از جدايى ميان آن دو [: زن و شوهر] بيم داريد پس داورى از خانواده آن [شوهر] و داورى از خانواده آن [زن‌] تعيين كنيد. اگر سرِ اصلاح دارند، خدا ميان آن دو را وفاق خواهد داد. آرى! خدا داناى آگاه است."

ما می فهمیم که این ترجمه صحیح است چرا که خداوند در آیه بعدی به ما می گوید شخصی از خانواده هر دو طرف برای ایجاد وفاق آیند یعنی در حال حاضر این دو جدا هستند. و همچنین در آیه 19 سوره نساء خداوند می گوید که با زنانتان به معروف رفتار کنید "...وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ..."

بوسیله ی
ویرایش شده بوسیله ی
...